Home Vrije Tijd & Hobby Wat je moet inzetten voor een optimale vakantie!

Wat je moet inzetten voor een optimale vakantie!

0
Wat je moet inzetten voor een optimale vakantie!

Stedentrips vind ik altijd heel leuk. Alleen een klein dingetje: het gaat altijd weer zo vlug voorbij! Zeker als je bijvoorbeeld vergeet om foto’s te maken van een mooi uitzicht of stad. Daarnaast zit ik persoonlijk altijd teveel in het huisje of appartement waar ik op dat moment verblijf. Voor mij is het al gauw te benauwd of te vermoeiend om er op uit te gaan, terwijl de vakantie juist bedoeld is om te kunnen ontspannen! Misschien geldt dit niet voor jou, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik hieronder een aantal tips voor je neergezet.

Maak een checklist

Een checklist is van ongekend belang bij het voorbereiden van je reis. Heb je al je koffer ingepakt en klaargezet? Zijn je paspoort, sleutels en reisdocumenten al op orde gemaakt? Verder is het maken van een checklist ook zeer handig voor als je iets moet meenemen waar je normaal gesproken niet aan zou denken. Misschien moest je nog een souvenir kopen uit Nederland die je cadeau zou geven aan de persoon die je gaat bezoeken of je moet rekening houden met slecht weer in verband met de weersvoorspellingen. Verder staat de checklist ook garant voor jouw persoonlijke behoeften. Wanneer je bepaalde medicatie moet slikken, doe je dit meestal op recept en dient dit te gebeuren op vaste tijden.

Neem genoeg momenten voor jezelf en blijf bij jezelf

Wat ik wil zeggen met het bovenstaande, is dat je niet teveel van jezelf moet eisen. Let goed op je adem, hoe simpel dit ook klinkt. Eet en drink genoeg en doe dit regelmatig op een dag. Maak hiervoor ook een planning, zo voorkom je onder andere een suikerdip. Daarnaast geeft het ook regelmaat en dit ervaar ik zelf altijd positief. Geef bovendien altijd je grenzen duidelijk en op tijd aan. Dit zorgt er ook voor dat je centraal staat in het maken van je beslissingen en reduceert het gevoel van ‘moeten’. Het is jouw vakantie en je hebt het recht om te doen wat JIJ leuk vindt!

Doe wat op je pad komt

Ik hoor regelmatig van vrienden en kennissen dat ze hun vakantie helemaal uitgestippeld hebben en precies hebben ingepland wat er op het programma van die dag staat. Dit is zeker geen verkeerde aanpak, maar is misschien voor een aantal mensen te onrealistisch. Ik ben, wat dat betreft, wat avontuurlijker. Alles wat ik voor die dag heb gepland, lukt me vaak niet. Er staan te hoge verwachtingen opgesteld en wanneer ik er niet aan heb kunnen voldoen, vormt dit een dip op mijn vakantie. In dat geval kan je beter zo laag mogelijke verwachtingen stellen, zodat je des te trotser kan zijn op je vakantie avonturen met daarbij leuke verhalen voor thuis!