Bij het overstappen of het opzeggen van je zakelijke energiecontract komt er misschien meer kijken dan je in eerste instantie had gedacht. Als ondernemer is het belangrijk om je een beetje in te lezen in het opzeggen van zakelijke energiecontracten, puur zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wist je bijvoorbeeld dat vrijwel alle zakelijke energiecontracten stilzwijgend worden verlengd wanneer je daar zelf niets mee doet? Dat is uiteindelijk vaak een stuk duurder dan wanneer je overstapt en/of van een aantrekkelijke aanbieding gebruik maakt. Lees hier alles over het opzeggen van je zakelijke energiecontract.
Bekijk tijdig de opzegtermijn
Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract zoals MKB energie is het verstandig om direct te checken hoeveel dagen of weken opzegtermijn de leverancier hanteert. Op basis daarvan kun je in eerste instantie al een keuze voor een energieleverancier maken: energie vergelijken MKB helpt je om een goed overzicht te krijgen van de verschillende opzegtermijnen. Het ene bedrijf rekent bijvoorbeeld 30 dagen voor kleinzakelijke energie, terwijl de andere leverancier een maand of langer rekent. Via Energie-zakelijk.nl check je eenvoudig de opzegtermijnen per aanbieder, zodat je precies weet waar je aan toe bent en je op tijd je contract over kunt zetten of stop kunt zetten.
Zakelijke energie opgezegd en dan?
Het opzeggen van een zakelijk energiecontract kost vaak veel uitzoekwerk en behoorlijk wat tijd. Als MKB’er is het daarom zeker aan te raden om dit uit te besteden, wanneer dat mogelijk is. Dat scheelt je veel tijd en uiteindelijk geld, omdat een expert binnen no time de beste deal voor je kan scoren. Nadat de opzegbrief verzonden is en op tijd binnen is, is het tijd om te kijken naar een nieuw contract. Check je jaarlijkse verbruik en vergelijk meerdere energieleveranciers met elkaar om zo tot de beste aanbieding te komen. Je hoeft bij je huidige energieleverancier geen reden op te geven van opzegging: samen met de nieuwe leverancier wordt een eventuele overstap voor je geregeld.
Hoe zit dat met een opzegvergoeding?
Hierbij is het handig om te weten dat wanneer je je zakelijke energiecontract eerder opzegt dan de datum die in het contract staat je een zogeheten opzegvergoeding moet betalen. De leverancier gaat er immers van uit dat je energie afneemt in de periode die in het contract staat. Op basis daarvan wordt energie ingekocht. Eigenlijk is het dus vrij logisch dat wanneer je je afspraak eerder verbreekt dan afgesproken je een bepaald bedrag moet betalen. Daarom is het aan te raden om je zakelijke energiecontract pas op te zeggen wanneer de termijn daarvoor ingegaan is; niet eerder en zeker niet later. Op die manier bespaar je jezelf onnodige kosten.