Home Algemeen Wat te doen met het warme weer

Wat te doen met het warme weer

0
Wat te doen met het warme weer

Dit jaar hebben we record na record gehaald met het weer in Nederland. In geen 75 jaar was het zo warm als de afgelopen week in zeker drie provincies. Sterker nog, wereldwijd is juli goed op weg om de warmste maand ooit gemeten te worden. In principe hebben we de warmste, tot nu toe opgegeven, dagen achter de rug maar er komen er nog meer aan en voorlopig zitten we nog niet onder de 25 graden. Daarom leek het me handig om wat fijne tips te geven die voor de hand lijken te liggen maar die we toch snel boven het hoofd zien. Lees je mee?

Behandel het als ieder ander extreem weer

Temperaturen boven de 30 graden vinden we enorm warm natuurlijk maar we behandelen het vaak niet zoals het is, extreem weer. Afgelopen week werd het wel 40 en meer op sommige plaatsen en dit is ongewoon voor Nederlandse begrippen. Wanneer het min vijftien is in de winter is dit ook ongewoon en extreem. Dan nemen we vaak meer voorzorgsmaatregelen. Dit komt vaak ook omdat het dan vriest en activiteiten als rijden gevaarlijk worden. Toch is extreem warm weer ook gevaarlijk en moet je voor jezelf goed in de gaten houden of je voorzorgsmaatregelen moet nemen.

Doe zo weinig mogelijk

Dit doen we met warm weer dan ook het liefste. Van de hitte worden we loom en rozig en al snel voelt het alsof onze spieren zich bij iedere beweging door drijfzand moeten worstelen. Maar het is natuurlijk niet voor iedereen een mogelijkheid om werk af te zetten. Plan daarom je dagen zo functioneel mogelijk in; alle boodschappen op één dag, uitjes combineren met familiebezoeken. Zo ben je niet iedere dag na het werk of in het weekend nog erop uit en kan je ook rust nemen. Dit is namelijk prima weer voor een filmpje. Hup, de bank op met een koud drankje, TV beugel verstellen en genieten maar.

Houd het koel

Klinkt logisch toch? Maar veel mensen denken dan enkel aan de airco op een koele stand. Maar verkoeling zit in nog veel meer dingen. Denk maar eens aan eigen gemaakte ijsthee, waterijsjes etc. vraag verder ook nog even op het werk naar de kledingregels met extreem warm weer. Representatief en koel gaan namelijk best samen zolang je er niet uitziet alsof je zo van de camping komt.

Blijf gehydrateerd

Dit puntje is misschien wel het belangrijkste. Wij mensen zijn namelijk, ook als het niet heet is, snel uitgedroogd en dat gaan ten koste van onszelf. Blijf daarom genoeg drinken. Eerst water, de rest komt later!