Welk type vakantieganger ben jij?

Gerelateerd

Niet iedereen is hetzelfde en het soort vakantie dat we prefereren is ook erg verschillend. Je hebt geluk als je partner en of familieleden dezelfde interesses hebben als het op vakantie aankomt. Dat zal je een hoop discussies en vervelende vakanties besparen. Even weg uit de sleur zou voor iedereen lekker moeten zijn, maar de ideale invulling is voor iedereen anders. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten vakantiegangers en hun kenmerken. Weet je welk type vakantieganger jij bent? Mocht je dit niet weten dat ben je hier op een goede plek. Straks weet je over jezelf en de mensen om je heen te zeggen welk soort vakantie bij het past.

De avonturiers

Een grote groep mensen vindt het heerlijk om in de buitenlucht te verblijven. Zij ondernemen graag tal van activiteiten en hebben er nooit genoeg. Een dagje aan het strand liggen is voor dit type vakantiegangers een verloren dag. Het kan betekenen dat je gaat kamperen en echt alleen maar buiten bent. Er zijn ook mensen die dat liever niet hebben, maar wel elke dag vanuit het hotel op pad gaan. Tussen deze twee verschillende categorieën onder de avonturiers zit er nog een. De fancy kampeerders ook wel glamping mensen genoemd. Zij kamperen wel, maar dan in een glamping tent die voorzien is van allerlei luxe. Een glamping tent brengt eigenlijk (bijna) alle luxe van binnen naar buiten. Ideaal voor als je wel buiten wilt slapen, maar niet op de primitieve manier.

Alles inclusief

Het wordt deze groep vaak kwalijk genomen dat zij van een volledig verzorgde vakantie houden. De keuze is absoluut niet verkeerd en ergens ook nog eens heel slim. Je kunt een vlucht boeken met hotel én eten over de gehele dag tijdens je verblijf. Als het ware zou je dus de hele dag lekker in het hotel kunnen vertoeven en nergens aan hoeven denken. Het nadeel voor mensen die ook daadwerkelijk in het hotel blijven is dat je de streek waar jij je in bevindt niet leert kennen.

Korte shopvakantie

De liefhebbers van deze vakantie zijn totaal anders dan de mensen in de glamping tent of het all-inclusive hotel. De plek waar ze slapen is meestal niet zo belangrijk. Een drie sterren hotel voldoet prima als deze maar in het centrum zit. Weinig spullen mee en met veel spullen terug is het motto van zo een type vakantie. In welk van deze vakantiegangers herken jij jezelf  terug? Laat het ons weten!

Anderen lazen ook