Woontip: fleur je huis niet op met prullaria maar met planten

Gerelateerd

Onlangs ben ik verhuisd naar mijn eerste zelfstandige woning. Zoals gewoonlijk draven mijn ouders op om te helpen met met verhuizen en klussen. En eveneens zoals gewoonlijk, neemt mijn moeder de leiding op zich. Ze lijkt zich ervan bewust dat ze haar zoon nu echt op een vlot de zee van zelfstandigheid op duwt, weg uit de veilige ouderlijke haven, want alles moet perfect zijn  'Alle muren moeten wit', zegt ze. 'Dat is een neutrale kleur, kun je niet fout mee gaan. Als je wat anders wil kun je dat altijd nog doen.' Geen speld tussen te krijgen.

Een onpersoonlijk air bnb-gevoel

We zijn inmiddels een paar dagen verder en mijn huisje is af. Via kennissen tikken we een prima kast en dito bank op de kop. Toch voelt het nog niet als thuis. De muren zijn maagdelijk wit, het meubilair degelijk maar een tikje saai en de poster van New York die mijn moeder aan de muur heeft geplakt voelt ook niet geheel vertrouwd. Waarschijnlijk komt dat omdat ik nooit in New York ben geweest. Mijn huis is onpersoonlijk. Het ziet eruit als een gemiddeld air bnb-appartement. Ik sta op het punt om prullaria aan te schaffen om mijn huis wat voller te krijgen. Schilderijtjes met 'Home is where the heart is', glazen potjes met sierzand en andere gezelllige prulletjes. Een vriend overtuigt me echter op het laatste moment om dat niet te doen. Hij zegt dat het enige wat ik nodig heb een legioen is aan planten voor binnen.

Een huis vol planten voor binnen

Planten voor binnen brengen veel meer leven en gezelligheid dan levenloze prulletjes. Een vensterbank vol flora is van binnen én buiten een gezellig aangezicht. De hoeken van de kamer zijn bovendien geschikt voor menig kamerplant schaduw. Ik ben overtuigd en hij verwijst me naar een website vol planten voor binnen op Wout.com. Hier is een breed scala aan groene vrinden te vinden. Elk met een uitgebreide beschrijving en nauwkeurige aanwijzingen over de hoeveelheid zon, water en warmte het beste zijn voor de specifieke planten voor binnen. Vandaag zijn ze binnengekomen en ik ben er inmiddels zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Mijn huisje is niet meer kaal en onpersoonlijk. Het staat vol met planten voor binnen die ik zelf heb uitgekozen en die bij mij passen. Met een beetje hulp van Wout.com is het bovendien een eenvoudige klus om ze in leven te houden. Nu alleen nog gauw die poster van New York van de muur!

Anderen lazen ook