Zet jij al geld opzij voor de lange termijn?

Gerelateerd

Wanneer je student bent, ben je vaak bezig met hoe je fatsoenlijk door de studietijd heen kan komen. Je moet fulltime studeren, daarnaast werk je er vaak nog naast om alle kosten te kunnen betalen en in het weekend is het leuk om een keer te gaan stappen. De toekomst, dat komt wel na de studietijd, als je gaat werken. Maar als dertiger ben je vaak druk met het welbekende huisje, boompje, beestje en als veertiger zit je veelal volop in je carrière. Wanneer ga jij nadenken over geld opzij zetten voor later?

Waarom geld voor later?

Hoe ouder je wordt, hoe meer je erachter komt dat het hebben van spaargeld toch wel erg handig is. Er kunnen altijd periodes in je leven voorkomen dat je niet genoeg geld hebt om je rekeningen goed en wel te betalen. Bijvoorbeeld als je een onverwachte dure rekening krijgt, of als je een duurder huis hebt gekocht. Daarom is het altijd verstandig om geld opzij te zetten voor de momenten dat je het hard nodig hebt. Gelukkig zijn daar meerdere manieren voor.

Hoe kan je dat het beste doen?

Je kan op meerdere manieren geld opzij zetten voor later. Veel mensen doen dit in eerste instantie door simpelweg te sparen. Anderen doen dat door een huis te kopen dat na dertig jaar volledig is afbetaald. Je kan ook een klein gedeelte gebruiken om goud of zilver in te kopen. Op die manier heb je iets tastbaars. Daarnaast kan je ook aandelen of obligaties inkopen of gaan beleggen op andere manieren. Als je nog nooit eerder hebt belegd, dan is het handig om te starten met het handelen in cryptovaluta. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar het is de simpelste manier om ermee te starten.

Handelen in cryptovaluta

Kijk voor het gemak eens naar Vechain koers en klik op ‘ALL’, om te zien hoe het werkt om te handelen in cryptovaluta. Daar zie je dat de koers nog heel erg laag staat. Met een beetje geluk schiet de koers in de toekomst flink omhoog. Dit is dus het juiste moment om in te kopen. Je kan bij Bitvavo Dogecoin kopen, of een ander gewenste cryptovaluta. Begin eerst eens met wat kleingeld om te oefenen. Koop in op een moment dat een koers laag staat en verkoop als de koers hoger staat. Het kan best zijn dat je het geld een paar jaar moet laten staan. Gebruik dus alleen geld dat je echt kan missen en geef jezelf een limiet hoeveel je wilt gebruiken om in te kopen.  

Anderen lazen ook