Home Vrije Tijd & Hobby Zijn beetmelders echt onmisbaar bij het vissen?

Zijn beetmelders echt onmisbaar bij het vissen?

0
Zijn beetmelders echt onmisbaar bij het vissen?

Als je denkt aan vissen, dan denk je waarschijnlijk aan een rustgevende activiteit waarbij je in alle rust langs de waterkant zit, je hengel uitgooit en wacht op een vis die bijt. Echter, met de opkomst van de moderne technologieën zoals beetmelders, wordt het steeds minder vanzelfsprekend dat vissen een ontspannende bezigheid is.

Wat zijn beetmelders eigenlijk?

Laten we beginnen met te definiëren wat beetmelders precies zijn. Beetmelders zijn apparaatjes die je op de hengel kunt bevestigen en die afgaan wanneer je een vis aan de haak geslagen hebt. Dit kan een geluidssignaal zijn, maar het kan ook een lampje zijn dat gaat knipperen. Het idee achter een beetmelder is dat het de visser waarschuwt wanneer er een vis bijt, zodat hij snel kan reageren en de vis binnen kan halen. Veel vissers zweren bij beetmelders omdat het hen helpt om meer vissen te vangen. Wanneer je een beetmelder gebruikt, hoef je niet continu op je hengel te letten en kun je je aandacht ergens anders op richten, zoals op een boek of op een gesprek met je vismaatje. Zodra de beetmelder afgaat, weet je dat er een vis bijt en kun je snel reageren.

Is vissen dan nog steeds ontspannend?

Maar is dit eigenlijk wel de bedoeling van vissen? Is het niet juist de bedoeling om tot rust te komen, even weg te zijn van alle technologieën en te genieten van de rustgevende omgeving? Door het gebruik van beetmelders wordt het hele proces van vissen geautomatiseerd en verandert het in een soort van wachten op een signaal, in plaats van het actief bezig zijn met vissen. Bovendien kan het gebruik van beetmelders ook leiden tot stress en frustratie. Als je bijvoorbeeld een dag gaat vissen en je hebt geen enkele beet gehad, kan dit heel frustrerend zijn. Dit kan nog erger worden wanneer je andere vissers ziet die wel vangen, omdat zij misschien betere beetmelders hebben of omdat ze betere aas gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer ontspannen bent en dat het vissen eerder als een competitie voelt dan als een ontspannende bezigheid.

Hoe kom je aan een beetmelder?

Je kunt voor de aanschaf van één of meerdere beetmelders een bezoekje brengen aan de grootste Hengelsport Shop van de Benelux. Ze kunnen je hier alles vertellen over vissen op alle soorten vis en op alle soorten water. Zeker wanneer je wilt gaan beginnen met deze is hobby is een bezoekje aan deze enorme winkel een aanrader. Weet je al precies wat je nodig hebt? Dan bestel je net zo gemakkelijk online.