Home Vrije Tijd & Hobby Zo werkt het aanvragen van een Amerikaans of Surinaams visum

Zo werkt het aanvragen van een Amerikaans of Surinaams visum

0
Zo werkt het aanvragen van een Amerikaans of Surinaams visum

Wanneer je op vakantie gaat in landen buiten de Europese Unie, dan zul je om toegang tot het land van je keuze vaak een visum moeten hebben waarmee je als het ware goedkeuring krijgt voor je bezoek aan het land. Niet elk land heeft een zogenaamde visumplicht. Er zijn erg veel landen waar je gewoon heen kunt reizen en je bij aankomst een stempel in je paspoort krijgt en geen apart visum hoeft aan te vragen. Vaak mag je dan slechts een beperkt aantal weken in het land verblijven.

Je bezoek aan de Verenigde Staten regelen

Amerika is een van de landen waarvoor je geen visum nodig hebt. Wel moet je toestemming vragen om het land binnen te mogen komen. Voor een vakantie of bezoek aan Amerika kun je hiervoor een esta aanvragen. Net als veel andere landen, heeft de VS ook de mogelijkheid om een visum te verstrekken, alleen is dat vaak alleen verplicht voor mensen met een bepaalde nationaliteit of wanneer je met bepaalde doelen naar Amerika wilt reizen, bijvoorbeeld om te investeren of een bedrijf te starten. 

Voor toeristen is een esta voldoende. Dit is dus als het ware een elektronische goedkeuring om de Verenigde Staten binnen in te reizen. Een esta kun je online aanvragen en is niet zo prijzig als bijvoorbeeld een visum voor Amerika. Je zult wat vragen moeten invullen en je paspoort gegevens moeten overleggen. De kosten kun je gewoon direct via je eigen bank met iDeal betalen, waarna je de esta vaak binnen een uur al binnen hebt. Print deze uit en vergeet hem niet mee te nemen wanneer je afreist naar het vliegveld.

Snel een bezoekje brengen aan Suriname?

Als Nederlander heb je dan een toeristenkaart nodig. Deze kaart is hetzelfde als een visum Suriname, alleen heeft het een andere naam gekregen. De Toeristenkaart kun je in persoon afhalen bij het Surinaamse consulaat, maar het is ook mogelijk de toeristenkaart bij aankomst in Suriname te kopen. Met een Surinaamse toeristenkaart mag je 90 dagen in Suriname verblijven en kun je deze periode desgewenst in Suriname nog laten verlengen. Hiervoor zul je dan wel even langs de vreemdelingenpolitie moeten. Een toeristenkaart kost slechts 20 euro en de geldigheid van je kaart gaat pas in op de dag dat je hem gebruikt, bij aankomst in Suriname dus.

Voor veel visumaanvragen wordt vaak gebruik gemaakt van een visumbureau. Voor je Surinaamse toeristenkaart of Amerikaanse esta aanvraag is dat dus niet nodig.